.

Νέα στελέχη ζυμών δίνουν τη δυνατότητα στους οινοποιούς να βελτιώσουν τον ανθικό χαρακτήρα των κρασιών τους

_____

Η AB Biotek σε συνεργασία με το Wine Australia και το Australian Wine Research Institute ταυτοποίησαν δύο νέα στελέχη ζυμομυκήτων που δίνουν τη δυνατότητα στους οινοποιούς να βελτιώσουν τον ανθικό χαρακτήρα (άρωμα και γεύση) των ημιαφρωδών οίνων από Chardonnay και των ροζέ κρασιών από Grenache και Pinot Gris.

Η παγκόσμια τάση των καταναλωτών να αναζητούν νέες γευστικές εμπειρίες στα κρασιά συνεχίζεται και με γνώμονα αυτό οι ειδικοί στις ζύμες επιστήμονες και οινολόγοι της AB Biotek, μαζί με και τα εξειδικευμένα συνεργαζόμενα ερευνητικά ιδρύματα, έχουν εργαστεί εκτενώς για τον εντοπισμό στελεχών ζυμομυκήτων που μπορούν να προσφέρουν νέες λύσεις και δίνουν την ευκαιρία στους οινοπαραγωγούς να δημιουργήσουν κρασιά που αντικατοπτρίζουν πραγματικά τη μοναδικότητα (terroir) του αμπελώνα τους.


Η AB Biotek αποτελεί ένα τμήμα της AB Mauri, παγκόσμιου παραγωγού ζυμών και υλικών ζύμωσης. Η AB Biotek δραστηριοποιείται στον κλάδο της οινοποιίας για περισσότερα από 25 χρόνια, αναπτύσσοντας και διακινώντας οινολογικά υλικά (ζύμες, ένζυμα και βελτιωτικά) παγκοσμίως με την εμπορική ονομασία Μaurivin.

Το Wine Australia είναι μια νόμιμη αρχή της Αυστραλιανής κυβέρνησης που ιδρύθηκε για να συντονίζει και να χρηματοδοτεί την έρευνα και ανάπτυξη στην αμπελουργία και οινοποιία και να προωθεί την υιοθέτηση, διάδοση και εμπορική αξιοποίηση των αποτελεσμάτων. Το Wine Australia χρηματοδότησε την έρευνα σε συνεργασία με το Australian Wine Research Institute, που είχε ως αποτέλεσμα τα προϊόντα Maurivin AWRI Rosa και AWRI Rosa Intense.