H Fermentis παρουσιάζει ένα νέο στέλεχος ζυμομύκητα, το όνομα αυτής είναι SH-12 και βασικό χαρακτηριστικό της είναι ότι αναδεικνύει και ενισχύει τον θειολικό χαρακτήρα των λευκών αλλά και των ροζέ οίνων.
Η SH-12 μελετήθηκε σε 32 ερευνητικά κέντρα στην ποικιλία Sauvignon Blanc σε 6 διαφορετικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και του state of art εργαστηρίου της Innovino.
Κατόπιν των εργαστηριακών δοκιμών και μικρο-οινοποιήσεων που έγιναν σε όλη την Ευρώπη διαπιστώθηκε ότι η συγκεκριμένη ζύμη δημιουργεί πολύ υψηλή συγκέντρωση στις θειολικές αρωματικές ενώσεις 3MHA (passion fruit,guava,box tree), 3MH(grapefruit), 4MMP(box tree, passion fruit) καθώς και στους αιθυλικούς εστέρες (peach, apricot, honeymelon).
Επιπλέον ένα πολύ βασικό πλεονέκτημα της συγκεκριμένης ζύμης είναι ότι δεν αποικοδομεί σχεδόν καθόλου μηλικό οξύ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την διατήρηση των αρωμάτων με την πάροδο του χρόνου και της διατήρησης της αρωματικής και γευστικής φρεσκάδας στον εκάστοτε οίνο
H Innovino είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος του οίκου Fermentis.