.

Ένα εύκολο, αξιόπιστο και οικονομικό τεστ για έλεγχο Brett σε οίνο και γλεύκος

_____

Kit για την ημιποσοτική ανίχνευση Brettanomyces σε γλεύκος και οίνο.

Προστατεύστε το κρασί σας από τους Brettanomyces!

Το Self-Brett® είναι ένα καινοτόμο τεστ για την ημιποσοτική ανίχνευση των ειδών Brettanomyces σε αλκοολούχα ποτά. Πρόκειται για ένα τεστ που συνδυάζει την ανίχνευση του Brett μέσω καλλιέργειας σε άγαρ και μιας απλής τεχνολογίας έτοιμης προς χρήση (dip-slide) που επιτρέπει στον οινολόγο -οινοποιό να εκτελέσει μια γρήγορη και ελεγχόμενη από τον ίδιο ανάλυση.

Πλεονεκτήματα της μεθόδου:

  1. Αυτονομία: Δοκιμές μπορούν να διεξαχθούν απευθείας στο χώρο παραγωγής χωρίς να απαιτείται εργαστηριακός εξοπλισμός ή εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ παράλληλα προκύπτει ένα σαφές αποτέλεσμα βασισμένο σε αποδείξεις.
  2. Σαφές αποτέλεσμα: Ο χρήστης μπορεί να αξιολογήσει την παρουσία του spoilage μικροοργανισμού με τρεις διαφορετικούς τρόπους:
  3. Αλλαγή του χρώματος του άγαρ (από μπλε σε κίτρινο).
  4. Ανάπτυξη της χαρακτηριστικής οσμής «Brett».
  5. Παρατήρηση αποικιών στο θρεπτικό υπόστρωμα – άγαρ.
  6. Κόστος:  Σημαντικά χαμηλότερο σε σύγκριση με τις παραδοσιακές εργαστηριακές αναλύσεις.

To Self-Brett® ανιχνεύει τα στελέχη Dekkera bruxellensis DSM 7001 που είναι τα πιο κοινά είδη που υπάρχουν στον οίνο και παράγουν μεγάλες συγκεντρώσεις αιθυλοφαινολών (4-αιθυλφαινόλη, 4-αιθυλγουαϊακόλη), προσδίδοντας ανεπιθύμητες οσμές (π.χ. καπνός πλαστικό, ιδρώτας αλόγου, φάρμακα κ.λπ.). Στο θρεπτικό του μέσο δεν αναπτύσσονται αποικίες των Lactobacillus hilgardii, Saccharomyces cerevisiae, Acetobacter oeni και έχει ελεγχθεί ότι το τεστ δίνει αρνητικά αποτελέσματα.

Η μορφή των αποικιών στο άγαρ δίνει τη δυνατότητα να εκτιμηθεί το επίπεδο μόλυνσης.

Μια αραιή ανάπτυξη αποικιών αντιστοιχεί σε 10-102 UFC , μια μέτρια ανάπτυξη αντιστοιχεί σε 103 – 104 UFC και μια υψηλή αντιστοιχεί σε > 105 UFC.

Πραγματοποιήστε μόνοι την ανάλυσή σας, εξοικονομώντας χρόνο και χρήματα!
  • Ξεβιδώνετε, τον κύλινδρο και απομακρύνετε την πλάκα, αποφεύγοντας την επαφή με την επιφάνεια του άγαρ.
  • Γεμίζετε το δοχείο με τον οίνο (ή ποτό) που πρόκειται να αναλυθεί έως το καθορισμένο σημείο στην ετικέτα.
  • Ανακινείτε ελαφρά και περιμένετε 60 δευτερόλεπτα.
  • Αδειάζετε και αποστραγγίζετε το self-brett.
  • Κλείνετε και αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για 5 ημέρες.

Δελτίο τύπου από:

Στείλε email στην εταιρεία